SEMINARIS DE FORMACIÓ NOVEMBRE 2009

Keysport ofereix serveis de formació, assessorament i consultoria en l’àmbit esportiu, tant per entitats com per particulars. Pel mes de novembre de 2009 us proposem tres interessants seminaris:

ROLE PLAYING APLICAT A L’ENTRENAMENT I A LA DIRECCIÓ TÈCNICA
Dilluns 9 de novembre de 2009 de 18 a 21 h.

El role playing (o joc de rols) és una eina de treball molt útil per a entrenadors i directors tècnics. Es basa en el treball de situacions dramàtiques on els participants actuen en funció del context marcat i els vincles establerts amb els participants, tot plantejant el repte de buscar solucions. El drama es resol a través de l’acció.

Les tècniques que presentarem tindran un referent teòric en el psicodrama, i podran aplicar-se en diferents contextos: formació d’entrenadors/es, disseny d’entrevistes individuals o grupals, treball amb jugadors/es, etc. Quan la persona viu la situació ha d’enfrontar-se a una interacció real amb una persona que està allà davant. Així es posen en joc els rols i els vincles mentre apareix veritablement l’ocasió d’entrenar vivencialment per a noves situacions professionals, tot revisant també situacions passades per abordar-les, si escau, de manera diferent.

COM FER CRÉIXER ELS EQUIPS
Dijous 19 de novembre de 2009 de 18 a 21 h.

El estat d’ànim als grups es pot detectar. De vegades els grups esportius s’instal·len en un cert estat d’ànim depressiu que limita la seva possibilitat de créixer i assolir fites cada cop més importants. Hi ha algunes funcions que els entrenadors podem assumir per ajudar als esportistes a instal·lar-se en una manera d’enfrontar els reptes que els ajudi a créixer. Els entrenadors podem influir en el creixement dels grups i la maduració individual dels jugadors/es.

L’entrenador, ja sigui en la base o amb sèniors, té a l’abast una sèrie de tècniques que poden ajudar a fomentar la millora del grup no només en el joc, sinó en la seva vinculació amb el projecte que desenvolupen junts. Els entrenadors podem promoure la millora en el joc a través de la comunicació entre els jugadors, els quals podran anar reescrivint la història grupal adequant-la al seu desig.

L’OBSERVACIÓ DE JOC: SCOUTING DE RIVALS I DEL PROPI EQUIP
Dilluns 23 de novembre de 2009 de 18 a 21 h.

Sovint pensem en scouting exclusivament en termes d’anàlisi del rival. Però realment hi ha molt camí a recórrer en l’observació o scouting sobre el propi equip, veient com es solidifiquen algunes pautes de joc, aspecte que té una estreta relació amb els rols que ocupen els jugadors/es i el rendiment que l’equip ofereix.

Hi ha diferents matisos d’aquest treball d’observació que val la pena analitzar: el paper de la història de l’equip, les pautes visibles en el joc, el patrimoni estratègic compartit, les reaccions davant els canvis del rival o com s’encaixen les decisions arbitrals. En qualsevol cas plantegem l’scouting com l’art d’analitzar les pautes o patrons grupals, i a partir d’aquí generar tot un marc de treball per anar elaborant aquest material.

Docent dels seminaris: Mauro Valenciano Oller. Llicenciat en Ciències de l’Activitat Física i l’Esport. Entrenador Superior de Basquetbol. Director Tècnic. Àrbitre federat. Autor del llibre El entrenador y el equipo (Paidotribo, 2008) i de 100 suggeriments per educar dins de la família (Cossetània, 2009).

Preu: 25 € per persona i activitat. 10% de descompte aplicable a les persones que s’inscriguin simultàniament als tres Seminaris de formació (preu total de 67,5 €).

Lloc de realització: Premià de Mar. C/ Elisenda de Montcada, 1.

Places: mínim 4 i màxim 15.

Inscripció: Demanar la butlleta a keysport@gmail.com (o bé per fax al 937515285).

No hay comentarios: